V nedeľu na obed pripravíme kelovú polievku a pikantné soté s uncle bens

NETKY.SK • 7 Júl 2013, 06:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme  kelovú polievku a pikantné soté s uncle bens

slovakia

left justify in out

Kelová polievka Suroviny pre 4 osoby: 150 g kuracieho mäsa, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 malý kel, 100 ml kyslej smotany, 1 PL hladkej múky, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať,


linkedinfacebooktwitterwhatsappinstagram

Príprava:

Mäso a cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na oleji. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie, vegetu, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Potom pridáme nakrájaný kel, dolejeme vodu a uvaríme. V smotane rozmiešame múku, pridáme do polievky, necháme prejsť varom a odstavíme. Zdobíme petržlenovou vňaťou.

 

Pikantné soté.

Suroviny pre 4 osoby:

600 g bravčového stehna, 1 cibuľu, 3 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 konzervu uncle bens, ½ ČL mletej štipľavej papriky, ½ ČL vegety, 1 ČL solamylu,

Príprava:

Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme na rezance nakrájané mäso, soľ, mleté korenie, mletú papriku, vegetu, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka. Potom pridáme uncle bens, solamyl, necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s ryžou.

Prajeme dobrú chuť.



Autor: Redakcia Netky



Netky
Letné prázdniny o
00 DNÍ00 HODÍN00 MINÚT00 SEKÚND
logo
Copyright © 2025 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies