Kelová polievka Suroviny pre 4 osoby: 150 g kuracieho mäsa, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 malý kel, 100 ml kyslej smotany, 1 PL hladkej múky, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať,
Príprava:
Mäso a cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na oleji. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie, vegetu, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Potom pridáme nakrájaný kel, dolejeme vodu a uvaríme. V smotane rozmiešame múku, pridáme do polievky, necháme prejsť varom a odstavíme. Zdobíme petržlenovou vňaťou.
Pikantné soté.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g bravčového stehna, 1 cibuľu, 3 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 konzervu uncle bens, ½ ČL mletej štipľavej papriky, ½ ČL vegety, 1 ČL solamylu,
Príprava:
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme na rezance nakrájané mäso, soľ, mleté korenie, mletú papriku, vegetu, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka. Potom pridáme uncle bens, solamyl, necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s ryžou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies