JOKOHAMA – Mnohí z vás už určite navštívili rôzne reštaurácie, v ktorých podávali naozaj tie najväčšie gurmánske jedlá. V japonskej Jokohame je však reštaurácia, kde si môžete pochutnať na chrumkavom hmyze, medveďovi, ťave či krokodílovi.
Ochutnali by ste ťavie mäso alebo pštrosa? Alebo máte radšej chrumkavý hmyz, jašterice či bravčový mozog a genitálie? Samozrejme ľudia s citlivou povahou a slabým srdcom by ďalej čítať nemali.
Reštaurácia Chinju-ya v japonskej Jokohame podáva práve takéto špeciality a teší sa obrovskej popularite medzi domácimi aj turistami, ktorí chcú vyskúšať tie najnetradičnejšie jedlá, aké si len viete predstaviť.
Vloger DanYo Rin sa rozhodol skúsiť špeciality, ktoré táto reštaurácia ponúka a natočil to na video. Môžete si ho pozrieť, ako si pochutnáva na nohe z krokodíla, axolotlovi, ľudožravom žralokovi či severskom sobovi.
Po druhej svetovej vojne bola mestská štvrť Noge známa najmä pre čierny trh. Teraz je však domovom reštaurácií, ktoré na jedálnych lístkoch ponúkajú najrôznejšie príšery z celého sveta.
Reštaurácia Chinju-ya je otvorená približne šesť rokov a šéfkuchár Fukuoka sa môže pochváliť, že je odborníkom na vzácne a netradičné medzinárodné mäsité jedlá. Na ich Twitteri nájdete tie najrozmanitejšie a najexotickejšie výtvory šéfkuchára.
Exotické však nie sú iba hlavné jedlá, ale aj dezerty ako kontaminovaný puding, ktorý je plný červíkov. Zapiť to môžete napríklad fľašou hadieho saké.
Keď sa rozhodnete vyskúšať niektoré z netradičných pokrmov, tak sa pripravte na to, že to nie je najlacnejší špás. Pečené žabie stehienka vás vyjdú na €80 a vyprážaný axolotl (mlok) až na €170. Gurmáni však tvrdia, že to rozhodne stojí za to.
Guláš z prasačích mozgov a vareným vajcom
豚の脳みそ煮込み出来上がりました〜!名古屋コーチンの煮玉子も一緒にどうぞ!#珍獣屋 pic.twitter.com/2vW7Fhhi8O
— 珍獣屋 (@noge_chinjuya) august 21, 2015
Kari z ťavieho mäsa a medvedí guláš
ラクダの粗挽きグリーンドライカレー&熊の肉とモツの焙煎カレー!どちらも1日限定10食!珍獣屋ならではの獣カレーはすべて手作り!珍獣屋に来たら〆はカレーで決まり!#珍獣屋 pic.twitter.com/WmMxV1motu
— 珍獣屋 (@noge_chinjuya) august 4, 2015
Grilované pirane
売り切れ間近!ピラニア1匹丸ごと姿揚げ!アマゾン川の天然物です!次回の入荷は来年7月頃となります!食べて見たい方はお急ぎ下さい!#珍獣屋 pic.twitter.com/BxCIa2zol3
— 珍獣屋 (@noge_chinjuya) júl 21, 2015
Sashimi z plutvy delfína
イルカのヒレが入荷しました!お刺身でどうぞ!コリコリシコシコの食感がクセになります!#珍獣屋 pic.twitter.com/2IfGCmAdOw
— 珍獣屋 (@noge_chinjuya) júl 14, 2015
Mladé kuriatka grilované v celku
ヒヨコ1匹丸ごと姿焼き!ハツに似た食感に軟膏のコリコリ感をプラスしたようなのがヒヨコ!食べた人全てが美味しいと言う高級食材!去年は1度しか入荷しませんでしたが今年はまだ在庫もあり珍獣屋で食べられます!#珍獣屋 pic.twitter.com/3BCHW2o3Po
— 珍獣屋 (@noge_chinjuya) jún 23, 2015
Jedlý hmyz...
魚の刺身の盛り合わせを食べるなら美味しい居酒屋、、、食用昆虫の盛り合わせを食べるなら横浜珍獣屋、、、#珍獣屋 pic.twitter.com/neDimHO4wj
— 珍獣屋 (@noge_chinjuya) jún 18, 2015
..či šváby
食用ゴキブリ大量入荷!アルゼンチン産の通称デュビア!マズイと言う人がいない昆虫食の中で旨さナンバー1!
— 珍獣屋 (@noge_chinjuya) jún 3, 2015
見た目のオェッと感も期待を裏切らないこいつは人気爆発中!食べられるお店は日本で珍獣屋だけ!#珍獣屋 pic.twitter.com/OxVXgOHgJZ
Čierny škorpión
忍び寄る黒い悪魔!サソリが入荷しました!男性の心を掴んで離さないそのフォルムは珍獣屋の中でもキテる人気商品!
— 珍獣屋 (@noge_chinjuya) apríl 7, 2015
希少な食材の為、食べてみたい方はお早めに!#珍獣屋 pic.twitter.com/KLNUFTKg08
Vyprážaný axolotl
珍獣屋1番人気!ウーパールーパー食べてみたい人!横浜珍獣屋で食べれます!注:ウーパールーパーを注文出来るのは、お席の予約をされてるお客様のみ!!フラッと珍獣屋に立ち寄った人はウーパールーパーの注文は出来ないのでご注意下さい。#珍獣屋 pic.twitter.com/l7YUSWE2Mf
— 珍獣屋 (@noge_chinjuya) marec 11, 2015
Pripravené na varenie - krokodílie nohy a rovnonožce
本日野毛大道芸やってます!珍獣屋の屋台も11時30〜15時まで出店中!屋台限定メニューがall500円!ワニの手もオオグソクムシもありま〜す!#珍獣屋 pic.twitter.com/vzd5a71Xyh
— 珍獣屋 (@noge_chinjuya) apríl 26, 2015
Axolotl v surovom stave
食用ウーパールーパー大量入荷!薬を一切使わず育てられたウーパールーパーは安心、安全に食べる事が出来ます!
— 珍獣屋 (@noge_chinjuya) november 12, 2014
そんなウーパールーパーが食べられるのは横浜珍獣屋!丸ごと1本揚げで食べられます!#珍獣屋 pic.twitter.com/9QUma3HvY4
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies