BRATISLAVA - Na slovenský potravinový trh sa môžu už čoskoro podľa denníka SME dostať špekáčiky, ktoré nebudú obsahovať žiadne mäso, ale len separát.
Ide o zvyšky z kurčiat alebo prasiat, ktoré sa po oddelení kvalitného mäsa pretlačia cez mriežku so zhruba milimetrovými dierkami. Kým dnes musia byť v špekáčiku aspoň dve pätiny bravčového alebo hovädzieho mäsa, minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (Smer-SD) navrhol, aby stačil aj lacný hydinový separát. Takýto špekáčik má dostať prívlastok "hydinový". Podľa návrhu nebude musieť obsahovať skutočné hydinové mäso. Ministerstvo pôdohospodárstva povedalo, že návrh prebrali od Únie hydinárov Slovenska, ktorá zastupuje asi dvadsať hydinárskych firiem a medzi nimi aj najväčšieho spracovateľa hydiny na Slovensku - Hyzu zo skupiny Agrofert českého ministra financií Andreja Babiša.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies