Pečieme na Vianoce – Parížske rožky.

NETKY.SK • 22 December 2011, 07:27 • 2 min
Pečieme na Vianoce – Parížske rožky.

Pečieme na Vianoce – Parížske rožky.

slovakia

left justify in out

img

Suroviny:

5 bielkov, 37 dkg práškového cukru, 12 dkg orechov, 1 PL polohrubej múky, trošku prášku do pečiva,

Plnka: 2 dcl silnej uvarenej kávy, 2 žĺtky, 1 zlatý klas, 500 ml mlieka, 1 hera, 20 dkg práškového cukru, čokoládová poleva

Príprava:

Bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme orechy, múku a trošku prášku do pečiva. Cukrárenským ozdobným vreckom striekame rožky na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Rožky sušíme pri nízkej teplote. Vo vychladnutej káve rozmiešame žĺtky a zlatý klas. Túto zmes nalejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Heru zmiešame s cukrom a postupne pridávame uvarenú kašu. Pripravenou plnkou naplníme  cukrárenské vrecko a zdobíme rožky. Hotové namáčame v čokoláde, necháme stuhnúť.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies