Pečieme na Vianoce – Parížske rožky.
Suroviny:
5 bielkov, 37 dkg práškového cukru, 12 dkg orechov, 1 PL polohrubej múky, trošku prášku do pečiva,
Plnka: 2 dcl silnej uvarenej kávy, 2 žĺtky, 1 zlatý klas, 500 ml mlieka, 1 hera, 20 dkg práškového cukru, čokoládová poleva
Príprava:
Bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme orechy, múku a trošku prášku do pečiva. Cukrárenským ozdobným vreckom striekame rožky na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Rožky sušíme pri nízkej teplote. Vo vychladnutej káve rozmiešame žĺtky a zlatý klas. Túto zmes nalejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Heru zmiešame s cukrom a postupne pridávame uvarenú kašu. Pripravenou plnkou naplníme cukrárenské vrecko a zdobíme rožky. Hotové namáčame v čokoláde, necháme stuhnúť.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies