MENINY , MÓRIC
close

Dnes je 22. september 2023

MÓRIC


Z histórie
22. SEPTEMBER 1980

Konflikt medzi Irakom a Iránom prerástol do vojny

Hebrejský dátum: 5784.1
Juliánsky dátum: 2460210

Do sviatku
40d
Do víkendu
22h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Kedykoľvek nahromadím mračná nad zemou a na oblaku sa ukáže dúha, rozpomeniem sa na svoju zmluvu medzi mnou a vami a všetkými živými tvormi

1. Mojžišova 9:14

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

Paradajkové variácie

Netky.sk • 09:00 • Čas čítania 2 min

BRATISLAVA - Paradajky pochádzajú z Južnej Ameriky z oblasti Ánd. Paradajka obsahuje A, B, E a C vitamín, ktorý je tu zastúpený v takom množstve, že vám stačí zjesť jednu väčšiu Paradajkyparadajku, aby ste pokryli jeho odporúčanú dennú dávku.

left justify
zoom in zoom out
facebooktwiterlinkedinwhatsapp

slovakia


Na dnes sme pre Vás pripravili:

Paradajková polievka so syrom

 

Dnes recept na starú, ale obľúbenú klasiku z paradajkového pretlaku.

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 bobkový list, 2 klinčeky, nové korenie, 1 ČL soli, 1 hrsť cukru, 500 g paradajkového pretlaku, syr na strúhanie,

 

Príprava receptu:

Z oleja a hladkej múky si urobíme zápražku, ktorú zalejeme vodou. Rozvaríme, pridáme bobkový list, klinčeky, nové korenie, soľ, cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Potom prilejeme paradajkový pretlak a vody toľko, aby mala polievka správnu hustotu. Necháme zovrieť a odstavíme. Podávame so strúhaným syrom.

obrazokČas prípravy: 35 minút

 

UTOROK 27.9.2016

Plnené paradajky

 

Večera, pohostenie pre návštevu, alebo len tak ako chuťovka. To sú plnené paradajky.

 

Suroviny pre 4 osoby:

8 väčších paradajok, 1 konzervu sardiniek v oleji, 1 kyslé jablko, 100 g čerstvého mladého hrášku, 150g majonézy, 2 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava,

 

Príprava receptu:

Paradajky umyjeme, osušíme, odrežeme vrch a vnútro vydlabeme. Naplníme plnkou, ktorú sme si pripravili nasledovne. Zo sardiniek zlejeme olej, roztlačíme ich vidličkou, pridáme maslo, na malé kocky nakrájané jablko, majonézu. Premiešame, dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou. Túto plnku vložíme do paradajok. Podávame s čerstvou bagetou.

obrazokČas prípravy: 30 minút

 

STREDA 28.9.2016

Šalát s opečenými paradajkami

 

Tip na rýchly a osviežujúci šalát nájdete práve v tomto recepte.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 750 g malých paradajok, soľ, mleté biele korenie, olivový olej, 1 PL balzamikového octu, lístky čerstvej bazalky,

 

Príprava receptu:

Cibuľu, cesnak a lístky bazalky nasekáme na drobno. Na panvici rozpálime olej, pridáme paradajky a opečieme ich zo všetkých strán. Vyberieme, pokrájame a všetko spolu zmiešame. Pokvapkáme octom, necháme vychladnúť. Podávame s čerstvou bagetou.

obrazokČas prípravy: 30 minút

 

ŠTVRTOK 29.9.2016

Šatôčky s paradajkami

 

Potrebujete rýchlo napiecť a vyčerpali ste už všetky nápady. Nechajte sa inšpirovať týmto receptom.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 balenie lístkového cesta, paradajky, plátky tvrdého syra, oregano,

 

Príprava receptu:

Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na štvorce. Do stredu každého štvorca položíme koliesko paradajky. Osolíme, posypeme oreganom. Uzavrieme do šatôčky. Povrch šatôčky pokryjeme plátkom syra. Položíme na mierne maslom vytretý plech a v rozohriatej rúre pri 180°C upečieme asi 10 minút.

obrazokČas prípravy: 25 minút

 

PIATOK 30.9.2016

Zapekané paradajky s ryžou

 

Nesmieme zabúdať ani na vegetariánov. Pre nich sme pripravili tento recept.

 

Suroviny pre 4 osoby:

350 g ryže, 2 PL masla, ½ kg paradajok, 150 g syru na strúhanie, 1 smotana na šľahanie, 3 vajíčka, soľ, mleté korenie, 1 cibuľu, olej,

 

Príprava receptu:

Ryžu si pripravíme na oleji s cibuľou klasickým spôsobom. Zapekaciu misu potrieme maslom a uložíme polovicu ryže. Uložíme na pláty nakrájané paradajky, polovicu syru a uložíme druhú polovicu ryže. V smotane rozmiešame vajíčka, soľ, korenie a zalejeme pripravenú zmes. Dáme zapiecť. Upečené posypeme syrom, podávame so zeleninovým šalátom.

obrazokČas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 


Za netky.sk
Redakcia Netky

Virtuálne voľby Netky 2023: Voľte svojho favorita už dnes z 25 politických subjektov. Voliť môžete iba raz. Upozornenie: tieto voľby sú iba virtuálne, určené iba na informačné účely na portáli Netky.sk

Chcem hlasovať

user MOJE NETKY
Aby si mohol pridávať komentáre musíš byť prihlásený
Odoslať





Chcem ohodnotiť autora a podporiť ho




Najčítanejšie v sekcii

Dosiahli sme gastronomické dno alebo vášnivú paletu chutí? Vyskúšajte rôznorodosť svetovej kuchyne.

  • Gurmán
  • 05.09 16:15

Divoký mladší brat vína – kam zájsť v týchto dňoch na dobrý burčiak

  • Gurmán
  • 07.09 18:00

Niekto to rád čili – poznáte najohnivejšie papričky na svete?

  • Gurmán
  • 19.09 13:00

Spoločnosť Birell víta jeseň novými príchuťami nealkoholických pív

  • Gurmán
  • 04.09 18:30

Rajčiny: Kuchynský klenot plný chuťových možností

  • Gurmán
  • 05.09 21:30

Keď sa víno dokonale snúbi s jedlom...

  • Gurmán
  • 18.09 10:20

Zažite netradičné septembrové gastro-potulky po Slovensku

  • Gurmán
  • 12.09 10:30

Dary jesene na tanieri – aké dobroty nám ponúka toto obdobie

  • Gurmán
  • 14.09 17:30

Jesenné gastropotulky – jedinečné chute a zážitky zo všetkých kútov Slovenska

  • Gurmán
  • 20.09 12:00

Tokajské vinobranie ponúkne unikátne vína, let balónom aj beh cez vinice

  • Gurmán
  • 20.09 10:00


Práve teraz

close