PANGASIUS SO ZELENINOU - Gurmán Suroviny 500 g ryby pangasius, 300 g zemiakov, 1 biela cibuľa, 1 červená cibuľa, 1 baklažán, 1 žltá paprika, 1 pór, 3-4 paradajky, 3 strúčky cesnaku, 1 vajce, smotana na varenie, 2 lyžice kyslej smotany, 40 g údeného syra,
Suroviny:
500 g ryby pangasius, 300 g zemiakov, 1 biela cibuľa, 1 červená cibuľa, 1 baklažán, 1 žltá paprika, 1 pór, 3-4 paradajky, 3 strúčky cesnaku, 1 vajce, smotana na varenie, 2 lyžice kyslej smotany, 40 g údeného syra, soľ, mleté čierne korenie, korenie na rybu, citrónová šťava, olej, hlávkový šalát
Príprava:
Plátky ryby osolíme, posypeme korením na ryby, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odstáť. Papriku, cibule, pór, baklažán pokrájame na kúsky, osolíme a krátko orestujeme v panvici na oleji. Pridáme prelisovaný cesnak, okoreníme a preložíme do vymastenej zapekacej misy. Na túto zmes uložíme pokrájané paradajky na kolieska, na ne predvarené pokrájané zemiaky a napokon ochutené plátky ryby. Z vajíčka, smotany na varenie, kyslej smotany a strúhaného syra si pripravíme zálievku, ktorou zalejeme ryby. Prikryjeme alobalom a pečieme, krátko pred dopečením odkryjeme. Podávame s listami hlávkového šalátu.
Zdroj: autor. redakcia
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies