BRATISLAVA - Aj vy určite rozmýšľate, čo zas navariť v nedeľu na obed. Doprajte si kráľovský obed.
Hovädzia polievka
Suroviny pre 4 osoby:
500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,
Príprava:
Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu. Počas varenia sitkom vyberáme penu. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu. Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.
Bavorská roštenka
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg hovädzej roštenky, 2 kg zemiakov, 2 cibule, mletú sladkú papriku, mletú štipľavú papriku, 1 smotanu na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
1.Mäso naklepeme osolíme, okoreníme a prudko z oboch strán opečieme na oleji.
2. 2/3 očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov dáme do zapekacej misy, ktorú sme potreli olejom. Zemiaky posypeme soľou, korením a paprikou.
Uložíme na kolieska nakrájanú cibuľu, opražené mäso a prikryjeme zemiakmi. Smotanu zmiešame s výpekom, pridáme trošku soli, korenia a zalejeme pripravené zemiakmi.
Pečieme pod alobalom, pred koncom dáme alobal dolu a dopečieme.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies