Rybacia polievka. Suroviny: 1 menší kapor, vnútornosti (ikry, mlieč, pečeň), 1 mrkvu, 1 kaleráb, 1 zeler, olej, rybací bujón, soľ, bobkový list, čierne celé korenie, nové korenie, cibuľu, cesnak, krupicu na zahustenie
Príprava:
Do hrnca s vodou vložíme očistenú cibuľu, cesnak, korenie, soľ, očistené kúsky rýb, vnútornosti a uvaríme do mäkka. Zeleninu očistíme, postrúhame na veľkom strúhadle. Keď je mäso mäkké, vývar zlejeme, odložíme, rybu oberieme od kostí, vnútornosti nakrájame na malé kúsky. Vo väčšom hrnci opražíme zeleninu na oleji, podlejeme troškou vývaru a podusíme. Pridáme bujón, ostatný vývar a vložíme pripravené mäso a vnútornosti. Na záver prisypeme za hrsť krupice, necháme prejsť varom a dosolíme podľa chuti.
Zubáč pečený v alobale.
Suroviny:
800 g filiet zo zubáča, soľ, korenie na ryby, citrón, 1 dcl olivového oleja, 2 čerstvé papriky, 3 paradajky, baklažán, 2 cibule,
Príprava:
Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame. Pripravíme si 4 ks alobalu, na ktorý budeme ukladať zubáča. Alobal potrieme olejom, položíme filet zo zubáča, ktorý sme osolili a okorenili, uložíme zeleninu, prikryjeme druhým filetom, pokvapkáme olejom a zabalíme. Preložíme do zapekacej misy a pečieme asi 20 minút pri teplote 200°C. Podávame pokvapkané citrónom. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies