BRATISLAVA – Celý týždeň sme pripravovali zabíjačkové špeciality, nebude tomu inak ani v nedeľu.
Zabíjačková polievka
Suroviny:
½ kg zabíjačkovej kaše, 1 jaternička, 1 krvavnička, 1 cibuľa, 1 hrsť krúpov, masť, cesnak, soľ, majoránka
Príprava:
Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme krúpy, soľ, korenie, majorán, zalejeme vodou a uvaríme takmer do mäkka. Pridáme kašu, jaterničku a krvavničku bez čriev, prelisovaný cesnak, podľa potreby vodu a varíme spolu asi 30 minút. Dochutíme, kto má rád môže pridať feferónku a môžeme podávať.
Pečené bravčové koleno
Suroviny:
1 bravčové koleno, 2 cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 PL masti, rasca
Príprava:
1. Koleno umyjeme, dáme do hrnca spolu s jednou očistenou cibuľou a cesnakom, pridáme soľ, zalejeme vodou a uvaríme do polomäkka.
2. Koleno vyberieme, uložíme ho do pekáča, kožu nakrojíme do mriežky, posolíme, posypeme rascou a polejeme rozohriatou masťou. Podlejeme vodou a pečieme. Najskôr zakryté, potom odokryjeme, aby sa koža upiekla do chrumkava.
Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, horčicou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies