Bratislava - Návštevy známych bývajú príjemným spestrením večera. Sedíte pri fľaške lahodného vínka, ženy preberajú nové módne trendy, chlapi tradične komentujú športové dianie vo svete. Podstatnou súčasťou takého posedenia býva chutné pohostenie.
Suroviny:
350 g hladkej múky, 250 g pokrmového tuku, 1 KL soli, 8 PL bieleho vína, 1 vajce na potretie, mak, sezam a rasca na posypanie
Príprava receptu:
1. Z múky, tuku, soli a bieleho vína vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odpočinúť v chladničke.
2. Potom ho rozvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary, ktoré ukladáme na vymastený plech.
3. Pečivo potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme podľa chuti makom, sezamom alebo rascou.
4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180C, kým koláčiky nedostanú zlatistý nádych.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies