MENINY , FRANTIŠEK
close

Dnes je 4. október 2023

FRANTIŠEK


Z histórie
4. OKTÓBER 1883

Prvá jazda Orient Expressu

Hebrejský dátum: 5784.1
Juliánsky dátum: 2460222

Do sviatku
28d
Do víkendu
54h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Zver svoju cestu Hospodinovi, dôveruj mu a on sa o všetko postará

Žalm 37:5

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

FOTO Recept: V nedeľu na obed pripravíme hovädziu polievku a sviečkovú omáčku

NETKY.SK • 03:29 • Čítanie 2 min

BRATISLAVA - Na prípravu jedla najčastejšie používame bravčové, kuracie a hovädzie mäso. Nakoľko sme pre vás celý týždeň pripravovali recepty z hovädzieho mäsa, nebude inak ani v nedeľu. Stará klasika. Polievka z hovädzieho mäsa a sviečková na smotane.

slovakia

left justify in out

Hovädzia polievka

Suroviny pre 4 osoby:        

500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,

 

Príprava:

1. Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu. 

 

img

 

2. Počas varenia sitkom vyberáme penu.

 

img

 

3. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka.

 

img

 

4. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu.

 

img

 

Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.

 

img

 

 

Sviečková omáčka

Suroviny:

1 kg sviečkovej, 1 cibuľu, 4 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, 1 zeler, 2 bobkové listy, nové korenie, celé korenie, 2 PL plnotučnej horčice, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, smotanu na varenie, 2 PL hladkej múky, cukor, citrónovú šťavu,

 

 

Príprava:

1. Mäso umyjeme, necháme v celku a nasolíme.

 

img

 

2. Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji. Keď začne sklovitieť pridáme mäso a zo všetkých strán ho opečieme. Vyberieme na tanier a posypeme mletým korením.

 

img

 

3. K cibuli pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, koreniny, horčicu a spolu chvíľu restujeme. Potom zeleninu zalejeme vodou, pridáme vegetu, vložíme mäso a uvaríme do mäkka.

 

img

 

4. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame.

 

img

 

5. Koreniny odstránime a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom. V smotane rozmiešame hladkú múku a prilejeme k rozmixovanej zelenine. Podľa potreby prilejeme mlieko a necháme prevrieť.

 

img

 

Dochutíme soľou, cukrom, prípadne citrónovou šťavou. Podávame s knedľou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za netky.sk
Redakcia Netky


Jesen
JESEŇ SKONČÍ O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona