BRATISLAVA – Tlačenka patrí medzi obľúbené zabíjačkové špeciality. Podávame ju s cibuľou, octom a chlebom.
Suroviny:
½ bravčovej hlavy, 4 bravčové kolienka, 1,5 kg bravčových jazykov, 1 kg bravčovej pečene, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, majorán, masť, 2 cibule,
Príprava:
1. Hlavu, jazyky a kolená uvaríme do mäkka v slanej vode. Pečienku varíme zvlášť, asi 5 minút.
2. Jazyky olúpeme a všetko chudé mäso aj pečeň pokrájame na kocky. Ostatné mäso aj s kožami zomelieme.
3. K tomuto všetkému pridáme na masti opraženú cibuľu, prelisovaný cesnak (5-6 strúčikov), soľ, korenie, majorán a dobre premiešame. Podľa potreby pridávame vývar z mäsa.
4. Plníme do tlačenkových sáčikov.
5. Pevne uviažeme a varíme vo vývare asi 2 hodiny. Uvarenú tlačenku vyberieme, poprepichujeme ihlou, zaťažíme a necháme vychladnúť.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies