BRATISLAVA - Sviečková omáčka. Jedlo, ktorým nič nepokazíte a určite sa zavďačíte celej rodine.
Suroviny:
1 kg sviečkovej, 1 cibuľu, 4 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, 1 zeler, 2 bobkové listy, nové korenie, celé korenie, 2 PL plnotučnej horčice, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, smotanu na varenie, 2 PL hladkej múky, cukor, citrónovú šťavu,
Príprava:
1. Mäso umyjeme, necháme v celku a nasolíme. Pokojne môžete použiť aj karé, nemusí to byť sviečková. Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji. Keď začne sklovitieť pridáme mäso a zo všetkých strán ho opečieme.
2. Vyberieme na tanier a posypeme mletým korením.
3. K cibuli pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, koreniny, horčicu a spolu chvíľu restujeme.
4. Potom zeleninu zalejeme vodou, pridáme vegetu, vložíme mäso a uvaríme do mäkka. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame.
5. Koreniny odstránime a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom.
6. V smotane rozmiešame hladkú múku a prilejeme k rozmixovanej zelenine. Dochutíme soľou, cukrom, prípadne citrónovou šťavou.
Podávame s knedľou.
Prajeme dobrú chuť.