BRATISLAVA - Táto výborná jarná zelenina chutí najlepšie celkom čerstvá- teda hneď po zbere. Preto pri nákupe nezabudnite skontrolovať dátum zberu a trvanlivosť.
Suroviny pre 4 osoby:
700 g očistenej špargle, 5 ks očistených zemiakov, 1 syr v črievku, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, petržlenovú vňať, 250 ml smotany na varenie,
Príprava:
1. Očistené a pokrájané zemiaky a špargľu uvaríme v slanej vode.
2. Pridáme syr, bujón, necháme prevrieť a ponorným mixérom rozmixujeme na jemný krém. Prilejeme smotanu, ochutíme vegetou, mletým korením, necháme prejsť varom a odstavíme.
Podávame zdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a opečenými krutónmi.
Čas prípravy: 60minút
Prajeme dobrú chuť.