BRATISLAVA - Napadlo vás síce urobiť niečo sladké na obed a potešiť vaše ratolesti, ale neviete čo. Nuž tu je jeden tip. Lievance.
Suroviny na 10 porcií:
250 g hrubej múky, 500 g polohrubej múky, 1 l mlieka, 35 g droždia, štipka soli, 1 PL kryštálového cukru, 1 vajce, 1 čučoriedkový kompót, 1 kyslá smotana, cukor, olej na vyprážanie
Príprava:
1. Z droždia, mlieka, cukru urobíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Múku preosejeme, zmiešame s vanilkou a štipkou soli. Bielok opatrne oddelíme od žĺtka a vyšľaháme tuhý sneh.
2. Do múčnej zmesi pridáme kvások, žĺtok, mlieko a vymiešame riedke cesto. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh.
3. Panvicu na lievance potrieme olejom, necháme rozpáliť a pečieme lievance.
Upečené lievance servírujeme na tanier, prelejeme smotanou rozmiešanou s cukrom a zdobíme čučoriedkami. Kľudne môžete použiť aj iné ovocie.
Čas prípravy: 1 hodina
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies