BRATISLAVA - Ak Vás včera nezaujal žiadny recept, dnes môže tomu byť inak.
Ananásová:
Suroviny: 20 dkg tvrdého syra, 20 dkg šunky, 1 plechovica ananásu, 1 cibuľa, 250 g majonézy, 2 lyžice horčice, soľ, korenie
Príprava: Ananás bez šťavy rozmixujeme, pridáme nastrúhaný syr, šunku, pokrájanú cibuľu, majonézu, horčicu. Premiešame, dochutíme soľou a korením.
Kapiová:
Suroviny: 100 g masla, 250 g tvarohu, trošku mlieka, 150 g sterilizovanej kapie, 1 cibuľa, 1 malá lyžička mletej sladkej papriky, soľ
Príprava: Maslo, tvaroh, mlieko vyšľaháme, pridáme nakrájanú kapiu, posekanú cibuľu, mletú sladkú papriku a soľ.
Cárska:
Suroviny: 20 g kaviáru, 100 g masla, 1 rybičky v oleji, citrónová šťava, soľ
Príprava: Maslo, rybičky (bez oleja), citrónovú šťavu dobre premiešame, alebo rozmixujeme. Dochutíme soľou a nakoniec zľahka vmiešame kaviár.
Čertovská:
Suroviny: 1 údenáč, 50 g majonézy, 2 natvrdo uvarené vajíčka, 1 sterilizovaná uhorky, 1 paprika v oleji, 1 cibuľa, horčica, citrónová šťava, soľ
Príprava: Údenáča zbavíme kože, kostí a nadrobno pokrájame. Pridáme nastrúhané vajíčka, pokrájanú uhorku, sterilizovanú papriku, cibuľu, horčicu, citrónovú šťavu a soľ.
Pre hostí:
Suroviny: 200 g nivy, 150 g bryndze, 1 syr v črievku, 3 strúčky cesnaku, 200 g masla, soľ, korenie, sušenú bazalku
Príprava: Nivu postrúhame a vložíme do mixéra. Pridáme syr v črievku, maslo, bryndzu, soľ, cesnak a nakoniec bazalku. Pri tejto nátierke treba dodržať postup surovín, aby sa nám nezrazila.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies