Bratislava – Šaláty sa stali neodmysliteľnou súčasťou našich jedálnych lístkov. Nemusia byť len čisto zeleninové. Stačí pridať mäsko, párky či klobásu a určite sa zavďačíte aj mužskému pokoleniu vo vašej domácnosti.
Suroviny pre 4 osoby:
200 g motýlikových cestovín, 200 g viedenských párkov, 4 sterilizované uhorky, 100 g tvrdého syra, 150 g ananásu, 1 malá hlávka šalátu, 1 sterilizovaný hrášok, 100 g majonézy, 100 g kyslej smotany, 1 lyžica horčice, soľ, mleté čierne korenie
Príprava receptu:
1. Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme, necháme odkvapkať a vložíme do misy.
2. Pridáme na kolieska nakrájané párky, uhorky, syr nastrúhaný na hrubo, odkvapkaný ananás, hrášok bez nálevu, šalát nakrájaný na pásiky.
3. Majonézu prešľaháme metličkou s kyslou smotanou, 1 lyžicou horčice, korením soľou a 1 lyžicou nálevu z uhoriek a ananásu.
4. Pripravenú zálievku nalejeme na šalát a ľahko premiešame.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies