BRATISLAVA - Máte chuť na fašírku, ale pri pomyslení na pracnosť tohto jedla vám padne sánka. Nezúfajte. Pripravte si ju na plechu, je taká istá chutná.
Cibuľová krémová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
4 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 750 ml vody, 500 ml mlieka, 1 ČL soli, 2 PL hladkej múky, 25 g masla, krutóny,
Príprava:
1. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame, zalejeme vodou, pridáme soľ a uvaríme.
2. Ponorným mixérom rozmixujeme. V mlieku rozmiešame múku, prilejeme do polievky, na zjemnenie vložíme maslo.
Podávame s krutónmi.
Fašírka na plechu.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg mletého mäsa, 4 vajíčka, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 2 rožky, mlieko, 2 ČL soli, 1 ČL grilovacieho korenia, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 PL majoránky, strúhanka, olej
Príprava:
1. Cibuľu nakrájame, cesnak prelisujeme, rožky namočíme do mlieka a vyžmýkame. Pridáme soľ, korenie, mletú papriku, majorán a dobre premiešame. Strúhanky pridáme len toľko, aby zmes nebola príliš riedka.
2. Pekáč potrieme olejom, vysypeme strúhankou a rozložíme zmes mäsa. Prikryjeme alobalom a pečieme 35 minút.
3. Potom odokryjeme a ešte dopečieme.
Podávame so zeleninovým šalátom a zemiakovou kašou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies