MENINY , FRANTIŠEK
close

Dnes je 4. október 2023

FRANTIŠEK


Z histórie
4. OKTÓBER 1883

Prvá jazda Orient Expressu

Hebrejský dátum: 5784.1
Juliánsky dátum: 2460222

Do sviatku
28d
Do víkendu
54h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Zver svoju cestu Hospodinovi, dôveruj mu a on sa o všetko postará

Žalm 37:5

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

FOTO Recept: Rybacia nedeľa

NETKY.SK • 04:26 • Čítanie 2 min

BRATISLAVA - Ľahko, rýchlo a chutne. Takto môže pripraviť nedeľný obed aj začínajúca gazdinka, ktorá to ešte nikdy neskúšala.

slovakia

left justify in out

Polievka z lososa.

Suroviny pre 4 osoby:

200g lososa, 200 g tresky, 1 cibuľu, 0,5 l mlieka, 1 zeleninový bujón, 3 PL hladkej múky, 1 smotanu na varenie, čerstvé šampiňóny, 1 mrkvu,  1 petržlen, 1 kaleráb, olivový olej, soľ, korenie, vegetu,

 

Príprava:

Zeleninu očistíme, nastrúhame a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme múku a zalejeme vodou. Vložíme bujón a necháme povariť asi pol hodiny. Potom pridáme ryby nakrájané na kocky, mlieko a spolu varíme asi už len 5 minút. Medzi tým si orestujeme šampiňóny, ktoré pridáme do polievky. Prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame zdobenú lístkami tymianu.

 

img

 

 

Pečený pstruh.

Suroviny pre 4 osoby:

4 pstruhy, 8 zemiakov, 1 papriku zelenú, červenú a žltú, 2-3 cibule, 1 cuketu, cesnak, citrón, maslo, sušené oregano, bazalka, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava:

1. Zeleninu a zemiaky očistíme, nakrájame a dáme do väčšej misy. Pridáme soľ, korenie, oregano, bazalku, premiešame a preložíme do pekáča ktorý sme potreli olejom. Pokladáme kúsky masla. Ryby očistíme, odrežeme plutvy, umyjeme a osušíme. Dobre nasolíme.

 

img

 

2. Do vnútra uložíme kúsky cesnaku, pokvapkáme citrónom a uložíme na pripravenú zeleninu. Na pstruhy ešte položíme plátky citrónu a upečieme.

 

img

 

img

 

Naša rada: Zemiaky si radšej predvarte, lebo na pečenie pstruha stačí asi 30 minút.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za netky.sk
Redakcia Netky


Jesen
JESEŇ SKONČÍ O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona