MENINY , EDMUND
close

Dnes je 1. december 2023

EDMUND


Z histórie
1. DECEMBER 1835

Hans Christian Andersen publikoval svoju prvú knihu rozprávok

Hebrejský dátum: 5784.3
Juliánsky dátum: 2460280

Do sviatku
23d
Do víkendu
15h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Očakávaj Hospodina! Buď silný! Nech je pevné tvoje srdce. Očakávaj Hospodina!

Žalm 27:14

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

FOTO Recept: Rascová polievka a vajíčkové halušky

NETKY.SK • 04.11 • Čítanie 2 min

BRATISLAVA – Najjednoduchšia a najrýchlejšia polievka, k tomu vajíčkové halušky. Týmto obedom, alebo večerou určite nič nepokazíte.

slovakia

left justify in out

Rascová polievka

Suroviny pre 4 osoby:

1 cibuľu, 1 PL hladkej múky,  1 PL oleja, 1 ČL mletej rasce, 1 vajíčko, petržlenovú vňať, soľ, vegetu

 

Príprava:

1. Cibuľu nakrájame na drobno, speníme na oleji, pridáme rascu, múku a opražíme.

 

img

 

2.  Prilejeme 1 liter vody a povaríme. 

 

img

 

3. Vlejeme rozšľahané vajíčko, dochutíme soľou, vegetou, necháme prejsť varom a odstavíme. Na tanieri zdobíme petržlenovou vňaťou.

 

img

 

 

Vajíčkové halušky

Suroviny pre 4 osoby:

600 g surových zemiakov, 200 g hladkej múky, soľ, 1 vajce +6 vajíčok, olej,

 

Príprava:

1. Zemiaky postrúhame na drobnom struháku, primiešame múku, vajíčko, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré cez  haluškáreň pretláčame do vriacej osolenej vody. 

 

img

 

img

 

img

 

2. Keď nám halušky vyplávajú navrch vyberieme ich sitkom alebo dierkovou naberačkou.  

 

img

 

3. Ostatné vajíčka rozklepneme do misky, osolíme, rozmiešame a oleji pripravíme riedku praženice. Do nej zamiešame halušky. 

 

img

 

Podávame s kyslou uhorkou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Jeseň
JESEŇ SKONČÍ O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona