BRATISLAVA - No čo už by to bolo za Vianoce bez vanilkových rožtekov. Tie asi nechýbajú v žiadnej domácnosti. Cítite tú vôňu? Že ešte nie. Tak nečakajte a dajte sa do pečenia.
Suroviny:
250g hladkej múky, 210 g rastlinného tuku, 70 g práškového cukru, 100 g mletých orechov, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie
Príprava:
1. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút v chladničke.
2. Potom po kúskoch odoberáme, tvarujeme rožteky, ktoré pečieme na vymastenom plechu.
3. Práškový cukor zmiešame spolu s vanilkou, v ktorom obaľujeme upečené, ešte teplé rožteky.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies