BRATISLAVA - Vôňa medu a škorice neodmysliteľne patrí k Vianociam. Medovníčky pečieme ako prvé. Je potrebné aby odstáli a zmäkli. Nemusíte ich zdobiť hneď po upečení. Na to musíte mať čas. Ak vám nechýba trošku zručnosti, potešíte svojich blízkych aj tým, že každému venujete medovníček s jeho menom.
Suroviny:
400 g hladkej múky, 1 lyžica kypriaceho prášku do perníka, 140 g práškového cukru, 70 g masla, 2 vajcia, 2-3 lyžice medu, 1 vajce na potretie
Príprava:
1. Múku preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom do perníka a práškovým cukrom.
2. Pridáme maslo, vajcia, med a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odstáť v chlade 24 hodín.
3. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 3-4 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
4. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
5. Upečieme vo vyhriatej rúre a po vychladnutí zdobíme.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies