BRATISLAVA - Mandľové srdiečka sú tiež jedným druhom vianočných koláčikov, ktoré sa pečú v dvojtýždňovom predstihu. Ak nemáte doma mandle, kľudne môžete použiť aj mleté orechy.
Suroviny:
125 g práškového cukru, 175 g mletých mandlí, 1 ČL škorice, 1 ČL kakaa, 1 bielok
Na potretie: 1 bielok, 125 g práškového cukru
Príprava:
1. Z cukru, mandlí, škorice, kakaa a bielku vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme na vymastený plech.
3. Z bielku a práškového cukru vyšľaháme jemnú polevu, ktorou natierame srdiečka. Do stredu uložíme polovičku mandli, alebo oriešku a pečieme 15 minút pri 150°C.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies