Bratislava – Máte radi čokoládu? Tu je jeden recept kde nepotrebujete valček, formičky... Stačia len šikovné ruky.
Suroviny:
200 g tmavej čokolády, 100 g masla, 2 vajcia, 170 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 4 lyžice pomletých lieskový orechov, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, práškový cukor na posypanie
Príprava receptu:
1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo.
2. Po vychladnutí pridáme vajcia, práškový cukor, múku, kakao, vanilkový cukor, kypriaci prášok a lieskové orechy. Vypracované cesto odložíme na 20 minút do chladničky.
3. Potom z cesta tvarujeme guľky , ktoré uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Guľku rukou trochu roztlačíme, aby vznikla malá placka.
4. Pečieme vo vyhriatej rúre. Ešte teplé posypeme, alebo obalíme v práškovom cukre.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies