Bratislava – Návšteva ohlásená, obložené chlebíčky pripravené, vínko sa chladí. No chcelo by to ešte niečo, len tak pod zub. Upečte tieto mini bryndzové pagáčiky, ktorým nikto neodolá.
Suroviny:
500 g hladkej múky, 200 g bryndze, 150 g masti, 1 vajce, soľ, 1 ČL jedlej sódy, 2 dcl kyslej smotany, rasca na posypanie, 1 vajce na potretie pagáčov,
Príprava receptu:
1. Z uvedených surovín vypracujeme hustejšie cesto a necháme aspoň hodinu odpočívať.
2. Potom cesto rozvaľkáme, 3x preložíme a necháme ďalšiu hodinu.
3. Cesto znovu rozvaľkáme, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou, radielkom krájame na kocky 2x2 cm , preložíme na vymastený plech a upečieme.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies