MENINY , ZDENKA
close

Dnes je 23. september 2023

ZDENKA


Z histórie
23. SEPTEMBER 1941

Prvé experimenty s plynom v koncentračnom tábore Osvienčim

Hebrejský dátum: 5784.1
Juliánsky dátum: 2460211

Do sviatku
39d
Do víkendu
166h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Kto krivdí, nech krivdí ďalej; kto je špinavý, nech zostane špinavý ďalej; spravodlivý nech ďalej koná spravodlivosť a svätý nech sa ďalej posväcuje.

Zjavenie Jána 22:11

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

FOTO Recept: Nedeľný obed z tlakového hrnca

Netky.sk • 09:00 • Čas čítania 2 min

BRATISLAVA – Ak sa vám páčili recepty ktorými sme vás tento týždeň inšpirovali, tu sú ešte posledné dva, kedy nám pri varení pomôže tlakový hrniec.

left justify
zoom in zoom out
facebooktwiterlinkedinwhatsapp

slovakia


Kurací vývar.

Suroviny pre 4 osoby:

1 kuraciu polievkovú zmes, 3 mrkvy, 2 petržleny, ½ zeleru, 1 kaleráb, 1 malú cibuľu, 5 guličiek celého korenia, soľ, vegetu,

 

Príprava:

Kuraciu zmes umyjeme dáme do tlakového hrnca, pridáme soľ, vegetu korenie, zalejeme vodou a privedieme k varu. Stíšime varenie a odoberáme vzniknuté šuminy. Potom zatvoríme hrniec a varíme asi 30 minút. Vypneme, necháme od tlakovať, otvoríme, pridáme očistenú zeleninu, znovu zatvoríme a varíme ďalších 30 minút. Hotovo. Medzi tým si nezabudnite vyvariť rezance. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou.

 

img

 

 

Hovädzie rezne.

Suroviny pre 4 osoby:

8 rezňov z hovädzieho mäsa, 4 vajíčka, strúhanka, 1 malá fľaška jemného kečupu, 1 malé maslo, soľ, mleté korenie, 1 hlavička cesnaku, olej,

 

Príprava:

1. Hovädzie mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Najskôr ho obalíme v strúhanke, následne v rozšľahaných vajíčkach a prudko opečieme na oleji.

 

img

 

img

 

img

 

2. Rezne ukladáme do tlakového hrnca tak, že medzi mäso dáme plátok masla, potrieme kečupom a uložíme plátky očisteného cesnaku. Zalejeme výpekom, pridáme vrelej vody ale len toľko, aby bolo kúsok nad mäso. Hrniec zatvoríme a varíme asi hodinu.

 

img

 

 Podávame s ryžou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.


Za netky.sk
Redakcia Netky

Virtuálne voľby Netky 2023: Voľte svojho favorita už dnes z 25 politických subjektov. Voliť môžete iba raz. Upozornenie: tieto voľby sú iba virtuálne, určené iba na informačné účely na portáli Netky.sk

Chcem hlasovať

user MOJE NETKY
Aby si mohol pridávať komentáre musíš byť prihlásený
Odoslať





Chcem ohodnotiť autora a podporiť ho




Najčítanejšie v sekcii

Dosiahli sme gastronomické dno alebo vášnivú paletu chutí? Vyskúšajte rôznorodosť svetovej kuchyne.

  • Gurmán
  • 05.09 16:15

Divoký mladší brat vína – kam zájsť v týchto dňoch na dobrý burčiak

  • Gurmán
  • 07.09 18:00

Niekto to rád čili – poznáte najohnivejšie papričky na svete?

  • Gurmán
  • 19.09 13:00

Rajčiny: Kuchynský klenot plný chuťových možností

  • Gurmán
  • 05.09 21:30

Keď sa víno dokonale snúbi s jedlom...

  • Gurmán
  • 18.09 10:20

Dary jesene na tanieri – aké dobroty nám ponúka toto obdobie

  • Gurmán
  • 14.09 17:30

Zažite netradičné septembrové gastro-potulky po Slovensku

  • Gurmán
  • 12.09 10:30

Jesenné gastropotulky – jedinečné chute a zážitky zo všetkých kútov Slovenska

  • Gurmán
  • 20.09 12:00

Tokajské vinobranie ponúkne unikátne vína, let balónom aj beh cez vinice

  • Gurmán
  • 20.09 10:00

Dudinské vinobranie láka aj domácimi odrodami

  • Gurmán
  • 22.09 17:00


Práve teraz

close