BRATISLAVA – Potrebujete z tela vyplaviť toxíny? Nie je nič lepšie ako táto tekvička.
Polievka Hokkaido.
Suroviny pre 4 osoby:
1 tekvička hokkaido, 2 bobkové listy, 3 strúčiky cesnaku, 2 kocky bujónu, vegeta, karí korenie, múka, tekvicový olej, smotana na varenie
Príprava receptu:
1. Tekvicu dôkladne umyjeme, spolu so šupkou pokrájame na kocky, zalejeme asi 1 litrom vody, pridáme karí korenie, bujón, cesnak a uvaríme do mäkka.
2. Ponorným mixérom rozmixujeme, vložíme bobkový list a ešte chvíľu povaríme. V smotane rozmiešame 2 PL hladkej múky a vylejeme do polievky. Ak je príliš hustá, rozriedime polievku mliekom a necháme zovrieť.
3. Podávame s opraženým chlebom a poliatu tekvicovým olejom.
Kuracie na prírodno.
Suroviny pre 4 osoby:
4 kuracie rezne, 1 cibuľu, soľ, mleté korenie, vegetu, grilovacie korenie, olej, 4 plátky masla,
Príprava receptu:
1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením a prudko opečieme z oboch strán na oleji.
2. Vyberieme ho, do výpeku vložíme nakrájanú cibuľu, opražíme a mäso vložíme späť. Podlejeme vodou, pridáme vegetu a udusíme. Do šťavy môžeme pridať smotanu, podľa chuti aj ovocie, napr. ananás.
3. Podávame so zemiakovou kašou.
Prajeme dobrú chuť