Bratislava – Chcete sa ukázať pred rodinou aká ste dobrá kuchárka. Dochádzajú vám však nápady, všetky osvedčené recepty sa vám už zunovali. Potrebuje to niečo....no stále neviete čo. Tu sú dva super recepty na nedeľný obed.
Hubová polievka s kyslou smotanou.
Suroviny pre 4 osoby:
8 ks hríbov (modráky, kozáky, sucho hríby), 1 dcl mlieka, 1 cibuľu, 4-5 zemiakov, 1 liter vývaru, 3 dcl kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, 1 PL hladkej múky,
Príprava receptu:
1. Hríby očistíme, nakrájame, orestujeme na oleji, pridáme koreniny a udusíme.
2. Potom vložíme do hrnca očistené, na kocky nakrájané zemiaky, prilejeme vývar a uvaríme do mäkka.
3. Smotanu zmiešame s mliekom a hladkou múkou, nalejeme do polievky, necháme prejsť varom a odstavíme.
Bravčové závitky.
Suroviny pre 4 osoby:
8 plátkov bravčového stehna, 1 kg kyslej kapusty, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, rascu, mleté čierne korenie, 1 PL hladkej múky, olej,
Príprava receptu:
1. Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme.
2. Cibuľu a cesnak pokrájame, orestujeme na oleji. Pridáme vyžmýkanú kapustu, soľ, rascu, trošku korenia a udusíme.
3. Na mäso uložíme kôpky kapusty, zrolujeme a konce upevníme špáradlami.
4. Opečieme zo všetkých strán na oleji. Závitky vyberieme.
5. Do výpeku pridáme hladkú múku a vylejeme do zvyšnej kapusty.
6. Závitky položíme na tanieri na kapustu a ako prílohu podávame varené zemiaky.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies