BRATISLAVA – Nedovoľte deťom aby sa prejedali, ale nenechávajte ich ani hladovať. Pravidelné porcie jedla 5-6 krát denne prispôsobte rastu a hmotnosti dieťaťa.
Mrkvová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
700 g mrkvy, 1 liter vývaru, 1 vajce, 1 cibuľu, 2 PL hladkej múky, 2 PL masla, 2 dcl mlieka, soľ, pažítku,
Príprava:
1. Na masle opražíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu.
2. Podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka. V druhom hrnci opražíme múku, ktorú zalejeme vývarom.
3. Pridáme mlieko, rozšľahané vajíčko, udusené mrkvu, soľ a nasekanú pažítku. Necháme prejsť varom a odstavíme.
Bravčové kocky na šampiňónoch.
Suroviny pre 4 osoby:
600g bravčového stehna, čerstvé, alebo 1 konzervu zaváraných šampiňónov, soľ, mleté korenie, mletú sladkú papriku, 1 PL solamylu, olej, 1 cibuľu,
Príprava:
1. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky nakrájané stehno, soľ, korenie, mletú sladkú papriku, podlejeme vodou a udusíme.
2. Ak máte čerstvé šampiňóny, očistite ich, nakrájajte a predajte k mäsu, keď je polo mäkké. Ak použijete šampiňóny z konzervy, tie pridajte až ku koncu dusenia.
3. Ak máte príliš veľa šťavy, buď ju necháte vydusiť, alebo zahustíte solamylom.
Podáva so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies