MENINY , JAROLÍM
close

Dnes je 30. september 2023

JAROLÍM


Z histórie
30. SEPTEMBER 1938

Mníchovská dohoda: Česko-Slovensko stráca územie Sudet, Devína a Petržalky.

Hebrejský dátum: 5784.1
Juliánsky dátum: 2460218

Do sviatku
32d
Do víkendu
159h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Ich sú otcovia a z nich pochádza podľa tela Kristus, ktorý je nad všetkými, Boh požehnaný na veky.

List Rimanom 9:5

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

FOTO Recept: Mrkvová polievka a bravčové stehno na šampiňónoch

NETKY.SK • 02:26 • Čítanie 2 min

BRATISLAVA – Nedovoľte deťom aby sa prejedali, ale nenechávajte ich ani hladovať. Pravidelné porcie jedla 5-6 krát denne prispôsobte rastu a hmotnosti dieťaťa.

slovakia

left justify in out

Mrkvová polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

700 g mrkvy, 1 liter vývaru, 1 vajce, 1 cibuľu, 2 PL hladkej múky, 2 PL masla, 2 dcl mlieka, soľ, pažítku,

 

Príprava:

1. Na masle opražíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu. 

 

img

 

img

 

2. Podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka.  V druhom hrnci opražíme múku, ktorú zalejeme vývarom. 

 

img

 

3. Pridáme mlieko, rozšľahané vajíčko, udusené mrkvu, soľ a nasekanú pažítku. Necháme prejsť varom a odstavíme.

 

img

 

img

 

 

Bravčové kocky na šampiňónoch.

Suroviny pre 4 osoby:

600g bravčového stehna, čerstvé, alebo 1 konzervu zaváraných šampiňónov, soľ, mleté korenie, mletú sladkú papriku, 1 PL solamylu, olej, 1 cibuľu,

 

Príprava:

1. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky nakrájané stehno, soľ, korenie, mletú sladkú papriku, podlejeme vodou a udusíme.

 

img

 

img

 

img

 

2.  Ak máte čerstvé šampiňóny, očistite ich, nakrájajte a predajte k mäsu, keď je polo mäkké. Ak použijete šampiňóny z konzervy, tie pridajte až ku koncu dusenia. 

 

img

 

3. Ak máte príliš veľa šťavy, buď ju necháte vydusiť, alebo zahustíte solamylom. 

 

img

 

Podáva so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za netky.sk
Redakcia Netky


logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona