BRATISLAVA - Medzi obľúbené jedlá "českých hospůdek" neodmysliteľne patrí moravský vrabec. Je to do mäkka upečené bravčové mäso. Názov tohto jedla sa dá ťažko preložíte do iných jazykov, no zato chuť moravského vrabca je nezameniteľná.
Suroviny pre 4 osoby:
0,5 kg bravčového pliecka, 0,5 kg bravčového bôčika, 3 veľké cibule, 1 hlavičku cesnaku, soľ, rasca,
Príprava:
1. Mäso pokrájame na väčšie kúsky, uložíme do pekáča, podlejeme vodou, posolíme a pečieme pod alobalom asi 90 minút. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, celú rascu a odokryté dopekáme asi 15 minút.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Výborne sa k tomu hodí aj zemiaková knedľa a kyslá dusená kapusta.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies