FOTO Recept: Moravský vrabec

NETKY.SK • 23 Február 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Moravský vrabec

BRATISLAVA - Medzi obľúbené jedlá "českých hospůdek" neodmysliteľne patrí moravský vrabec. Je to do mäkka upečené bravčové mäso. Názov tohto jedla sa dá ťažko preložíte do iných jazykov, no zato chuť moravského vrabca je nezameniteľná.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

0,5 kg bravčového pliecka, 0,5 kg bravčového bôčika, 3 veľké cibule, 1 hlavičku cesnaku, soľ, rasca,

 

Príprava:

1. Mäso pokrájame na väčšie kúsky, uložíme do pekáča, podlejeme vodou, posolíme a pečieme pod alobalom asi 90 minút. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, celú rascu a odokryté dopekáme asi 15 minút.

 

img

 

img

 

img

 

Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Výborne sa k tomu hodí aj zemiaková knedľa a kyslá dusená kapusta.

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies