BRATISLAVA – Mandle nazývame aj kráľovnou orechov, nakoľko obsahujú najvyšší podiel živín. Upečte z nich tieto srdiečka.
Suroviny:
125 g práškového cukru, 175 g mletých mandlí, 1 ČL škorice, 1 ČL kakaa, 1 bielok
Na potretie: 1 bielok, 125 g práškového cukru
Príprava receptu:
1. Z cukru, mandlí, škorice, kakaa a bielku vypracujeme hladké cesto.
2. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme na vymastený plech. Z bielku a práškového cukru vyšľaháme jemnú polevu, ktorou natierame srdiečka.
3. Do stredu uložíme polovičku mandli a pečieme 15 minút pri 150°C.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies