BRATISLAVA - Kyslá kapusta vďaka obsahu vitamínov, minerálov a probiotickým baktériám patrí medzi top jedlá. Okrem nej potrebujete ingrediencie uvedené v našom recepte, chuť do práce a obed je hotový.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g mleté bravčové mäso, 1 kyslá smotana, 500 g ryža 500 g kyslá kapusta, 1 cibuľa, masť, rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ,
Príprava receptu:
1. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, rascu, soľ, mletú papriku a udusíme.
2. Kapustu uvaríme v druhom hrnci tiež do mäkka, ryžu udusíme klasickým spôsobom.
3. Na pekáč dáme vrstvu kapusty, ryže a mäsa, končíme vrstvou kapusty, ktorú zalejeme kyslou smotanou. Upečieme.
4. Podávame s varenými zemiakmi alebo s čerstvým čiernym chlebom.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies