MENINY , FRANTIŠEK
close

Dnes je 4. október 2023

FRANTIŠEK


Z histórie
4. OKTÓBER 1883

Prvá jazda Orient Expressu

Hebrejský dátum: 5784.1
Juliánsky dátum: 2460222

Do sviatku
28d
Do víkendu
54h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Zver svoju cestu Hospodinovi, dôveruj mu a on sa o všetko postará

Žalm 37:5

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

FOTO Recept: Jaterničky

NETKY.SK • 12:02 • Čítanie 2 min

BRATISLAVA – Ak sa povie slovo zabíjačka, určite si predstavíte jaternice. Dajú sa pripraviť aj doma, v panelákovej kuchyni. Vyskúšajte.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

Pečeň, pľúca, ľadviny, srdce, tučnejší orez- všetko spolu asi 4 kg, 0,5 kg koží,  2 kg uvarenej ryže, 750 g cibule, 1 hlavička cesnaku, soľ, mleté korenie, majorán, rasca, masť,

 

Príprava:

1. Všetky vnútornosti aj kože uvaríme do mäkka a zomelieme. 

 

img

 

2. Pridáme uvarenú ryžu, prelisovaný cesnak, cibuľu opraženú na masti, koreniny podľa chuti a dobre premiešame. Plníme do bravčových čriev, konce upevníme špáradlami. 

 

img

 

V zabíjačkovom ovare varíme 10 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť. 

 

img

 

Potom už len stačí upiecť.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za netky.sk
Redakcia Netky


Jesen
JESEŇ SKONČÍ O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona