BRATISLAVA – Nenapadá vás už žiaden recept na prípravu Vianočného pečiva? My Vám jeden ponúkame.
Suroviny:
150 g polohrubej múky, 150 g hladkej múky, 125 g práškového cukru, 1 vajce, 150 g masla, štipka soli, 30 g podrvených mandlí, 1 žĺtok na potretie, ríbezľový lekvár, práškový cukor na posypanie, 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
Príprava:
1. Preosiatu múku spracujeme s práškovým cukrom, soľou, vajcom, maslom a citrónovou kôrou.
2. Vypracujeme cesto a vložíme na 20 minút do chladničky.
3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, pomocou formičky vykrajujeme hviezdičky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, Povrch hviezdičiek potrieme žĺtkom a polovicu z nich ešte posypeme mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Na vychladnuté neposypané hviezdičky dáme lekvár a prikryjeme posypanými hviezdičkami a posypeme práškovým cukrom.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies