BRATISLAVA – Najznámejšou polievkou v slovenskej kuchyni je fazuľová. Sýtosť jej dodáva údené mäsko a klobása.
Suroviny pre 4 osoby:
250 g červenej fazule, 2 mrkvu, 1 petržlen, ½ kalerábu, 2 klobásy, 300 g údeného mäsa, soľ, mleté korenie, vegeta, 4-5 strúčikov cesnaku, olej, 1 cibuľu, 2 PL mletej sladkej papriky, 2 PL hladkej múky,
Príprava receptu:
1. Fazuľu na noc namočíme do studenej vody. Zlejeme, dáme čerstvú vodu, pridáme soľ a varíme tak do polomäkka.
2. Potom pridáme mäso, klobásu a očistenú, na kocky nakrájanú zeleninu. Pridáme prelisovaný cesnak a dovaríme do mäkka. Mäso a klobásu vyberieme, pokrájame a vrátime späť do polievky. Cibuľu pokrájame, orestujeme na oleji, pridáme hladkú múku, mletú papriku a pripravíme zápražku.
3. Rozriedime ju vodou, prilejeme do polievky a necháme chvíľu prevrieť. Odstavíme a dochutíme.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.