BRATISLAVA - Fašiangy sú obdobím karnevalov a hlavne smažených sladkostí. Vybrali sme pre vás zase jednu obľúbenú maškrtu.
Suroviny:
300 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 100 g masla, štipku soli, trošku citrónovej kôry, 1 žĺtok, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 3 PL rumu, 3 dcl mlieka, 20 g droždia, slivkový lekvár, vanilkový cukor na posypanie,
Príprava:
1. Z vlažného mlieka, droždia, štipky soli a cukru si pripravíme kvások. Potom pridáme ostatné suroviny, vypracujeme hladké a vláčne cesto, ktoré necháme pokysnúť na teplom mieste.
2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska.
3. Do stredu tohto kolieska zabalíme slivkový lekvár.
4. Necháme ešte chvíľu kysnúť a vyprážame v horúcom oleji.
5. Hotové preložíme na papierový obrúsok, ktorý vpije prebytočný olej. Posypeme vanilkovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies