BRATISLAVA – Toto je určite iný Vianočný koláčik na aký sme zvyknutí, no určite ho vyskúšajte.
Suroviny:
100 g polohrubej múky, 100 g hladkej múky, 50 g pomletých mandlí, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 140 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žĺtky, 160 g masla, 1 lyžica kakaa, 1 lyžica mlieka, bielok na potretie
Príprava:
1. Obe múky, mandle, kypriaci prášok, práškový cukor, vanilkový cukor, maslo, žĺtky spracujeme na cesto a rozdelíme ho na dve časti. Do jednej zapracujeme kakao s mliekom a dobre vymiešame. Na pracovnej doske rozvaľkáme zvlášť svetlé a kakaové cesto.
2. Uložíme na seba a zvinieme do rolády.
3. Roládu pokrájame na 5 mm kúsky, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, povrch potrieme bielkom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies