BRATISLAVA – Vianoce už klopú na dvere a vy chcete potešiť svojich blízkych vynikajúcim jedlom. Tu sú recepty.
Farebná polievka
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg zemiakov, 2 mrkvy, 1 sterilizovaný hrášok, 1 zeleninový bujón, 1 PL masla, 2 dcl smotany na varenie, soľ, rascu, petržlenovú vňať, 1 pór,
Príprava receptu:
1. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme bujón a uvaríme do mäkka.
2. Polovicu zemiakov vyberieme, druhú polovicu rozmixujeme. Nakrájanú mrkvu a pór udusíme na masle, vložíme do polievky spolu so zemiakmi a hráškom. Vylejeme smotanu, dochutíme rascou a petržlenovou vňaťou.
3. Necháme prejsť varom a odstavíme.
Bravčové karé na rozmaríne.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg bravčového karé, 1 PL rozmarínu, soľ, chilli korenie, olej, vajíčka,
Príprava receptu:
1. Z rozmarínu, oleja, soli a chilli korenia pripravíme marinádu, do ktorej namočíme nakrájané a vyklepané plátky mäsa.
2. Tie potom opražíme z oboch strán na oleji. Vo výpeku upečieme volské oči, ktoré položíme na opečené mäso.
3. Podávame s novými zemiakmi.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies