BRATISLAVA - Ani sme sa nenazdali a po vianočnom období nám pomaly klope na dvere Veľká noc. Ešte pred ňou je tu však obdobie fašiangov a pre ne typické jedlá. Vyskúšajte fánky podľa nášho receptu.
Suroviny:
300 g polohrubej múky, 70 g masla, 2 PL práškového cukru, 3 žĺtky, 6 PL kyslej smotany,1 PL rumu, štipku soli, citrónovú kôra
Príprava:
1. Všetky uvedené suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odpočinúť.
2. Na pomúčenej doske pomocou valčeka vyvaľkáme tenké cesto, nakrájame na obdĺžniky, ktoré v strede narežeme.
3. Vyprážame z oboch strán na horúcom oleji, posypeme vanilkovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies