BRATISLAVA – Dnešný deň si spestrite českým obedom. Názov je trochu netradičný, no o to lepší je výsledok.
Suroviny pre 4 osoby:
700 g zemiakov, 250-300 g hladkej múky, 1 vajíčko, 1 kg kyslej kapusty, 300 g údeného mäsa, 2 cibule, soľ,
Príprava:
1. Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
2. Necháme odstáť, vytlačíme prebytočnú vodu. Pridáme múku, vajíčko, soľ a vypracujeme cesto.
3. Lyžicou hádžeme do slanej vriacej vody guľky, opatrne premiešame a varíme 10-12 minút.
Medzi tým si udusíme kyslú kapustu. Uvarené knedle zamiešame do kapusty. Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané údené mäso a spolu opečieme. To tiež primiešame ku kapuste. Podávame preliate orestovanou cibuľou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.