BRATISLAVA - Chutné mäso, jednoduché na prípravu... Skúsené gazdinky ho isto poznajú a veríme, že začínajúci kuchári ocenia tento recept.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g bravčového stehna, 1 petržlen, ½ zeleru, 1 mrkvu, 1 bujón, 5 PL oleja, 1 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
1. Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a orestujeme na oleji.
2. Potom pridáme očistenú, na hrubo nastrúhanú zeleninu, bujón, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Múku rozmiešame vo vode a prilejeme k mäsu. Necháme prejsť varom a odstavíme.
Podávame s ryžou a kyslou uhorkou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies