BRATISLAVA - Zdá sa vám, že v nedeľu varíte stále to isté a to samé. Inšpirujte sa našimi receptami. Nebudete ľutovať.
Zeleninová polievka
Suroviny pre 4 osoby:
3 mrkvy, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 petržlen, 250 g zeleného hrášku, 4 zemiaky, kocka hydinového bujónu, 1 l vody, soľ, 1 lyžica masti, 1 cibuľu, 100 g čerstvých húb, zelená petržlenová vňať
Príprava:
1. Zeleninu a zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame a dáme variť do osolenej vody s kockou hydinového bujónu.
2. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľku, pridáme očistené a umyté pokrájané čerstvé huby, jemne osolíme a dusíme do mäkka.
3. Keď je zelenina mäkká, pridáme k nej udusené huby a nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
Bravčové mäso na kyslej kapuste
Suroviny pre 4 osoby:
1/2 kg kyslej kapusty, 800 g vykosteného karé, 300 g tvrdého syru Eidam, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 1 biely jogurt, vegeta, soľ, ako príloha opekané zemiaky
Príprava:
1. Na dno vymasteného plechu dáme kyslú kapustu.
2. Na ňu naukladáme plátky bravčového karé, ktoré sa predtým desať hodín marinovalo v zmesi pripravenej zo smotany, vajec, jogurtu, vegety a soli. Do plechu vlejeme aj zvyšok marinády. Všetko pečieme dvadsaťpäť minút.
3. Na záver mäso posypeme nastrúhaným syrom a necháme ešte pár minút zapekať.
Podávame s opekanými zemiakmi.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies