LONDÝN - Roky patril k veľkým talentom mužského svetového tenisu, mnohí odborníci ho pasovali za nástupcu Rogera Federera.
Až v tejto sezóne sa však Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi podarilo dosiahnuť výrazne úspechy. Na začiatku roka bol v semifinále grandslamového Australian Open a v nedeľu získal doposiaľ najcennejšiu trofej, keď hneď pri svojom debute triumfoval na turnaji majstrov v Londýne. Bulhar v O2 aréne nenašiel premožiteľa, vyhrať všetkých päť zápasov. Vo finále zlomil odpor Belgičana Davida Goffina, ktorý v semifinále nečakane vyradil Federera - šesťnásobného šampióna Masters.
"Je to pre mňa výnimočný úspech. Myslím si však, že ešte mám na čom pracovať. Ešte som nedosiahol svoj strop. Musím byť konzistentnejší, počas celého roka podávať vyrovnané výkony a na grandslamoch či turnajoch Masters pridať ešte čosi navyše," povedal Dimitrov pre oficiálnu stránku ATP. Vlani v lete prežíval Bulhar krízu a vo svetovom rebríčku sa prepadol až na 40. miesto, po zisku titulu v Londýne je novou svetovou trojkou.
"Snažil som sa nájsť recept na to, ako sa vymaniť z krízy. Hovoril som si, že keď zahrám tri loptičky za sebou do kurtu, pomôže mi to, aby som sa pozviechal. Pochopil som však, že všetko je to o správnom rozpoložení mysle a o tom, aby sa človek obklopil tými správnymi ľuďmi, ktorí ho podporia. Vyhrabal som sa z najhoršieho, krok po kroku som sa posúval nahor a teraz som tam, kde som. Nemôžem však zaspať na vavrínoch," dodal Dimitrov.
Goffinovi dovolil v základnej skupine uhrať iba dva gemy, no pred finále očakával, že Belgičan mu oveľa viac znepríjemní život. "Po semifinálovom súboji s Jackom Sockom som trochu cítil únavu. Vedel som, že David príde s niečím novým a že sa ma bude snažiť zaskočiť. Bol agresívny a robil všetko pre to, aby mi nedovolil rozvinúť moju hru. V závere zápasu som bol trochu nervózny, čo je pochopiteľne, veď išlo o veľa, prekonal som to však. Dôležité bolo,, že po nevyužití troch mečbalov som nespanikáril a doklepol som to do konca."
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies