Dnes na večeru pripravíme stehná v šampiňónovej omáčke.
Suroviny pre 4 osoby:
4 kuracie stehná, 2 PL citrónovej šťavy, 2 PL oleja, 1 PL sušeného oregana, 1 PL sušenej bazalky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie,
Omáčka: 2 dcl, vody, 1 PL solamylu, 250 g šampiňónov, 250 ml hubového vývaru z bujónu, 1 cibuľu, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku,
Príprava:
Kuracie stehná umyjeme a uložíme do pekáča. Z oleja, citrónovej šťavy, oregana, bazalky, prelisovaného cesnaku, soli, mletého korenia si pripravíme marinádu, ktorou potrieme mäso a pečieme asi 45 minút. Počas pečenia podľa potreby podlejeme vodou. Vo vode si rozmiešame solamyl, privedieme do varu. Pridáme vývar, nakrájanú cibuľu a šampiňóny, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať. Necháme prevrieť, nalejeme na stehná a dopečieme do mäkka.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies