Dnes na večeru pripravíme parížsky šalát
Suroviny pre 2 osoby:
3 vajíčka, 2 ks sterilizovaných uhoriek, ½ PL octu, 2 CL horčice, 1 PL kečup, 1PL worchester omáčky, 30 dkg diétny salám , 1 cibuľa, 1 majolka, soľ a korenie na dochutenie. Listový šalát a zeleninu na ozdobu.
Príprava:
Vajíčka uvaríme natvrdo. Zmiešajte horčicu, ocot, kečup a worcestrovú omáčku a nechajte zovrieť. Diétny salám nakrájajte na tenké rezance, nadrobno nakrájate cibuľu a uhorku. Pridajte na tvrdo uvarené vajíčka , ktoré nakrájate na malé kúsky. Pridajte vychladnutú zmes z kečupu a horčice, majonézu a smotanu. Všetko spolu dobre premiešajte , pridajte soľ a korenie na dochutenie. Šalát uskladnite na pol hodiny do chladničky. Medzitým ozdobte dva taniere listovým šalátom a zeleninou a k tomu pridajte parížsky šalát. Podávame s celozrnným pečivom.
Čas na prípravu: 50 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies