Dnes na večeru pripravíme bratislavskú roštenku.

NETKY.SK • 8 November 2010, 13:42 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme bratislavskú roštenku.

Dnes na večeru pripravíme bratislavskú roštenku.

slovakia

left justify in out

img

Suroviny pre 4 osoby:

500 g hovädzej roštenky, 40 g údenej slaniny, tuk na vyprážanie, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 malý zeler, mletá červená paprika,1  bobkový list, cukor, mleté čierne korenie, soľ,  40 g hladkej múky ,  1 cibuľa, 1,5 dcl kyslej smotany, 1 dcl bieleho vína, horčica

Príprava:

Vykostenú roštenku nakrájame  na 4 plátky, okraje narežeme, osolíme, okoreníme z oboch strán a opečieme na rozpálenom tuku. Vyberieme na tanier. Na tuk pridáme na kocky nakrájanú slaninu, cibuľu na kolieska, koreňovú zeleninu na kocky a opražíme. Pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodou,  pridáme bobkový list, 1 malú lyžičku cukru, horčice a vložíme späť roštenky. Dusíme do mäkka. Šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v kyslej smotane a krátko povaríme. Po dokončení šťavu zjemníme bielym vínom. Ako prílohu podávame varené zemiaky, alebo ryžu.

Čas prípravy: 60 minút

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona