Dnes na večeru pripravíme bratislavskú roštenku.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g hovädzej roštenky, 40 g údenej slaniny, tuk na vyprážanie, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 malý zeler, mletá červená paprika,1 bobkový list, cukor, mleté čierne korenie, soľ, 40 g hladkej múky , 1 cibuľa, 1,5 dcl kyslej smotany, 1 dcl bieleho vína, horčica
Príprava:
Vykostenú roštenku nakrájame na 4 plátky, okraje narežeme, osolíme, okoreníme z oboch strán a opečieme na rozpálenom tuku. Vyberieme na tanier. Na tuk pridáme na kocky nakrájanú slaninu, cibuľu na kolieska, koreňovú zeleninu na kocky a opražíme. Pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, 1 malú lyžičku cukru, horčice a vložíme späť roštenky. Dusíme do mäkka. Šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v kyslej smotane a krátko povaríme. Po dokončení šťavu zjemníme bielym vínom. Ako prílohu podávame varené zemiaky, alebo ryžu.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies