Dnes na večeru pripravíme znojemskú pečienku. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 800 g hovädzieho zo stehna, 10 dkg údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľu, 2 PL oleja, 300 ml hovädzieho vývaru, 2 PL hladkej múky, 3 kyslé uhorky, Príprava Mäso prešpi
Suroviny pre 4 osoby:
800 g hovädzieho zo stehna, 10 dkg údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľu, 2 PL oleja, 300 ml hovädzieho vývaru, 2 PL hladkej múky, 3 kyslé uhorky,
Príprava:
Mäso prešpikujeme hranolčekmi slaniny, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji spolu s nakrájanou cibuľou. Podlejeme vývarom a udusíme do mäkka. Mäso vyberieme, vývar zahustíme múkou, necháme zovrieť, vložíme na kocky nakrájané uhorky a necháme prejsť varom. Vložíme pokrájané mäso. Podávame s ryžou.
Čas prípravy: 2 hodiny
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies