Dnes na večeru pripravíme plnený baklažán. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 2 väčšie baklažány, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 400 g uvareného a pomletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 2 zelené papriky, 2 paradajky, olej, strúhaný syr, Príprava Baklažány umy
Suroviny pre 4 osoby:
2 väčšie baklažány, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 400 g uvareného a pomletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 2 zelené papriky, 2 paradajky, olej, strúhaný syr,
Príprava:
Baklažány umyjeme, odrežeme stopky a prekrojíme pozdĺžne. Vnútro vydlabeme lyžicou, ktoré rozložíme na olejom potretú zapekaciu misu. Na oleji opražíme cibuľu, cesnak a pomleté mäso, pridáme soľ, korenie, pokrájané paradajky, papriky a chvíľku orestujeme. Naplníme baklažány, uložíme do misy a zapečieme. Podávame posypané syrom a s chlebom.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies