Dnes na večeru pripravíme cuketové ragú. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 2 mladé cukety, 6 vajec, 4 paradajky, petržlenovú vňať, pažítku, kôpor, maslo, 2 PL hladkej múky, 250 ml smotany na šľahanie, 750 ml vývaru, 100 g syra na strúhanie, 2 PL olivového olej
Suroviny pre 4 osoby:
2 mladé cukety, 6 vajec, 4 paradajky, petržlenovú vňať, pažítku, kôpor, maslo, 2 PL hladkej múky, 250 ml smotany na šľahanie, 750 ml vývaru, 100 g syra na strúhanie, 2 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
Vajcia uvaríme na tvrdo. Cukety očistíme, zbavíme jadierok a pokrájame na hranolky, paradajky na osminky. Bylinky umyjeme a nasekáme. Na masle opražíme múku, pridáme smotanu, vývar, nastrúhaný syr, bylinky, necháme prejsť varom a odstavíme. Na olivovom oleji orestujeme cuketu a paradajky, spolu s nakrájanými vajíčkami vložíme do omáčky. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies