Dnes na večeru pripravíme bavorské dolky. Gurmán Suroviny pre 4 osoby ½ kg polohrubej múky, 2 dcl mlieka, 1 kocka droždia, 3 PL cukru, 1 vajce, 2 žĺtky, 6 dkg rozpusteného tuku, štipku soli, džem, tvaroh na strúhanie, šľahačku, Príprava Do vlažného mlieka
Suroviny pre 4 osoby:
½ kg polohrubej múky, 2 dcl mlieka, 1 kocka droždia, 3 PL cukru, 1 vajce, 2 žĺtky, 6 dkg rozpusteného tuku, štipku soli, džem, tvaroh na strúhanie, šľahačku,
Príprava:
Do vlažného mlieka dáme droždie, cukor a soľ. Necháme nakysnúť. Múku preosejeme na sypeme do väčšej misky, pridáme kvások, vajíčko žĺtky, tuk a vypracujeme vláčne cesto. Necháme chvíľu nakysnúť. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme hrubší plát, vykrajujeme kolieska, ktoré znovu necháme pokysnúť. Z oboch strán vypražíme na oleji. Potrieme džemom, posypeme tvarohom a ozdobíme šľahačkou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies